Στο μικροσκόπιο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Μιράζ
Εντοπίσθηκε και ανελκύσθηκε ο καταγραφέας πτήσης του MIRAGE-2000-5, το οποίο κατέπεσε 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, παρασύροντας στον θάνατο τον σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Το «μαύρο κουτί», το οποίο αναμένεται να δώσει στοιχεία χρήσιμα για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος, ανέλκυσε το ερευνητικό σκάφος ΑΙΓΑΙΟ του ΕΛΚΕΘΕ που κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.
Σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας, ο καταγραφέας πτήσεως θα μεταφερθεί στην κατασκευάστρια εταιρεία στη Γαλλία για την αποκωδικοποίησή του, ώστε στη συνέχεια τα στοιχεία να αξιοποιηθούν από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συνεχίζει το έργο της για τη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος.
ΚΟΣΜΟΣ
Σάλος με τον πρώην πρίγκιπα Άντριου: Καταγγελίες για μασάζ και πολυτελή ταξίδια με χρήματα φορολογουμένων
13:02
ΕΛΛΑΔΑ
Βρέθηκε σορός στο Βελούχι: Εξετάζεται αν ανήκει στον 74χρονο ορειβάτη - Αναμένεται ταυτοποίηση
12:52
ΚΟΣΜΟΣ
«Το κράτος δικαίου συνθλίβεται από τον νόμο του ισχυρότερου» σε όλο τον κόσμο, δηλώνει ο Γκουτέρες
12:48
ΕΛΛΑΔΑ
Καθαρά Δευτέρα: «Πλημμύρισε» από κόσμο ο Λόφος του Φιλοπάππου για το πέταγμα του χαρταετού - Δείτε φωτογραφίες
12:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ