ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μπαταριών

Ξάνθη: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μπαταριών
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)φωτογραφία αρχείου

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς σε εργοστάσιο μπαταριών στο Όλβιο Ξάνθης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα, ενώ έχουν ζητηθεί και ενισχύσεις εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται στο σημείο.

Η φωτιά ξέσπασε στο κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών, στο σημείο φόρτισης, και καίει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά χωρίς να έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εκρήξεων.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο εργοστάσιο για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2,gr από το χώρο της πυρκαγιάς, λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου, αποφασίστηκε η εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ