ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε εργοστάσιο στην Ξάνθη: Δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης – Η ανακοίνωση της εταιρείας

Φωτιά σε εργοστάσιο στην Ξάνθη: Δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης – Η ανακοίνωση της εταιρείας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος εξάπλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι σε εργοστάσιο μπαταριών στον Όλβιο Ξάνθης, διαβεβαιώνει η πυροσβεστική, καθώς οι φλόγες ελέγχονται περιμετρικά από τις δυνάμεις που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο σημείο. 

Οι προσπάθειες ωστόσο για την κατάσβεσή της είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, με 23 οχήματα και 78 πυροσβέστες να δίνουν «μάχη» με τις φλόγες, ενώ καθ΄οδόν βρίσκονται ακόμη επτά οχήματα για να συνδράμουν στην κατάσβεση.

Η φωτιά ξέσπασε στο κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών, στο σημείο φόρτισης, και καίει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά. Λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου, αποφασίστηκε νωρίτερα η εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου .

Η πυροσβεστική αναφέρει πως χρειάζονται μεγάλες ποσότητες νερού για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, που καίει ακόμη εντός του χώρου του εργοστασίου.

Νωρίτερα, τοπικά μέσα μετέδωσαν πως ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

H ανακοίνωση της εταιρείας

«Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Η πυροσβεστική υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές» τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ