ΕΛΛΑΔΑ

Πότε ολοκληρώνεται η διανομή των βιβλίων στα δημοτικά σχολεία

Πότε ολοκληρώνεται η διανομή των βιβλίων στα δημοτικά σχολεία
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Το αργότερο στα τέλη Μαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διανομή των σχολικών βιβλίων για το σύνολο των 4.400 δημοτικών σχολείων της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Συνολικά, στα δημοτικά θα διανεμηθούν για τη νέα σχολική χρονιά περίπου 14 εκατομμύρια βιβλία για 112 τίτλους, ανάμεσα στους οποίους είναι και το νέο βιβλίο των Μαθηματικών της Ε' Δημοτικού.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, η συσκευασία και διανομή των σχολικών βιβλίων για το ερχόμενο σχολικό έτος (2018-19) ξεκίνησε στις 26 Απριλίου. «Η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς», σχολίασε σχετικά ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι από χθες, Τετάρτη 2 Μαΐου και μέχρι τις 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές στα δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία για το ερχόμενο σχολικό έτος.

Στην Α' τάξη του δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012, ενώ στα νηπιαγωγεία εγγράφονται οι μαθητές που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ