ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφικό ντοκουμέντο: Το βιβλίο-βόμβα που έφτιαχνε ο Κ. Γιαγτζόγλου

Φωτογραφικό ντοκουμέντο: Το βιβλίο-βόμβα που έφτιαχνε ο Κ. Γιαγτζόγλου
CNN Greece

Φωτογραφικό ντοκουμέντο από το βιβλίο που μετέτρεπε σε παγιδευμένη βόμβα ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου -ο 28χρονος που συνελήφθη για την αποστολή τρομοπακέτου στον Λουκά Παπαδήμο- φέρνει στο φως το CNN Greece.

Συνολικά βρέθηκαν τρία παρόμοια βιβλία που ο 28 χρόνος ετοιμαζόταν να τα μετατρέψει σε βόμβες, με αγνώστους αποδέκτες.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν τα «βιβλία» αυτά στο σπίτι-γιάφκα του Γιαγτζόγλου στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με εκρηκτικές ύλες και όλα όσα χρειαζόταν για μια ολοκληρωμένη συνδεσμολογία εκρηκτικού μηχανισμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, σε λίγες ημέρες ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου θα κληθεί από τις δικαστικές αρχές να δώσει εξηγήσεις για τον λογαριασμό που είχε ανοίξει με πλαστά στοιχεία και οδήγησε στην σύλληψη 14 ατόμων.

BIBLIO2

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς οι Αρχές εκτιμούν ότι στον λογαριασμό αυτό έμπαιναν χρήματα για το «επαναστατικό ταμείο» από αγοροπωλησίες ενός ιδιόμορφου «καταστήματος» που είχε στηθεί μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Το βιβλίο της φωτογραφίας είναι ένα νομικό βοήθημα και ο 28χρόνος είχε «σκάψει» και αφαιρέσει στο κέντρο κομμάτια από τις σελίδες, ώστε να δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος στον οποίο θα έβαζε τα εκρηκτικά.

Μόλις το θύμα θα παραλάμβανε το βιβλίο και θα άνοιγε το εξώφυλλο, θα γινόταν η έκρηξη στα χεριά του.

Η επιλογή του Γιαγτζόγλου να ενταχθεί σε μια τρομοκρατική ομάδα ήταν έξυπνη απόφαση, καθώς ήταν άγνωστος στις Αρχές και θα μπορούσε ανενόχλητος να δρα χωρίς ποτέ να φτάσουν στα ίχνη του από την αντιτρομοκρατική. Έτσι, τουλάχιστον, νόμιζε…

Στοιχεία που εντοπίστηκαν στο κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη -εκεί που κρυβόταν μαζί με το παιδί της και όπου οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν βαρύ οπλισμό- αποδεικνύουν την επαφή του 28χρονου με την αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» αν και φαίνεται να είχε τα… πόδια του και σε άλλη τρομοκρατική οργάνωση.

Πάντως, όταν συνελήφθη και οδηγήθηκε σε φυλακές της επαρχίας για να εκτίσει την προφυλάκιση του, προχώρησε σε απεργία πείνας και τελικά κατάφερε να πετύχει την πολυπόθητη για αυτόν μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στις φυλακές, δηλαδή, όπου βρίσκεται και η Πόλα Ρούπα με τον Νίκο Μαζιώτη αλλά και μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Από την ημέρα που πέτυχε το σκοπό του έχει υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, αιτήματα για να κρατηθεί και ο ίδιος στην Α’ Πτέρυγα.

Συμπωματικά… αρκετοί από τους συγγενείς των 14 συλληφθέντων για την υπόθεση του τραπεζικού λογαριασμού είχαν συγγενείς έγκλειστους στην Α' πτέρυγα του Κορυδαλλού, εκεί όπου βρίσκονται και βαριά ονόματα της τρομοκρατία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ