ΕΛΛΑΔΑ

Λέρος: Τι διαπίστωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων για την ανήλικη που κακοποιήθηκε

Λέρος: Τι διαπίστωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων για την ανήλικη που κακοποιήθηκε
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την υπόθεση της κακοποίησης των τριών παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο.

Η μία εκ των τριών ανηλίκων είχε νοσηλευτεί πριν από περίπου ένα χρόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Όπως υποστηρίζει το νοσοκομείο, κατά την παιδοψυχιατρική εξέταση της 13χρονης -τότε- κοπέλας, δεν προέκυψαν ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η έγκριση για την επιστροφή του παιδιού στο οικογενειακό περιβάλλον δόθηκε με την προϋπόθεση να βρίσκεται η οικογένεια υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου.

Αναλυτικά, η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Η ανήλικη Μ.Δ. προ έτους προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας για παιδοψυχιατρική εκτίμηση και πλήρη ιατρικό έλεγχο, κατόπιν εκθέσεως της Κοινωνικής Υπηρεσίας Κ.Θ.Κ.Υ. Λέρου.

Κατά το διάστημα της νοσηλείας της ανήλικης στο Νοσοκομείο από τον ιατρικό έλεγχο δεν προέκυψε κάτι το παθολογικό. Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας, μη συνδεόμενες με ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Το παιδί επέστρεψε στο οικογενειακό περιβάλλον με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Κω σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία της Λέρου και με την προϋπόθεση η ανήλικη να παρακολουθείται από Ψυχολόγο και η οικογένεια να βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ