ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινά κρατούμενοι οι γονείς που κακοποιούσαν τα παιδιά τους στη Λέρο

Προσωρινά κρατούμενοι οι γονείς που κακοποιούσαν τα παιδιά τους στη Λέρο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Κω και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κω, οι γονείς που κακοποιούσαν τα παιδιά τους στη Λέρο. 

Οι γονείς ηλικίας 52 και 47 ετών είναι κατηγορούμενοι για αποπλάνηση παιδιού, που δεν έκλεισε τα 12 και 14 έτη κατά μονάς και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση στην πράξη αυτή, τελεσθείσα με παράλειψη από υπαίτιο που είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση, για κατάχρηση σε ασέλγεια με ανήλικο κατά μονάς και κατά συναυτουργία, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, για απλή συνέργεια στην πράξη αυτή, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μονάς και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και για απλή συνέργεια στην πράξη αυτή.

Θύματα των δύο κατηγορούμενων τα παιδιά τους ηλικίας 14 και 8 ετών, που δέχονταν ακραία σεξουαλική κακοποίηση το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2015 έως 26 Μαϊου 2018.

«Μου είχε ανοίξει το κεφάλι με σίδερο, την αδερφή μου την βίαζε από τα 9 της»

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της φρικτής υπόθεσης κακοποίησης στη Λέρο, ο μεγάλος γιος του ζευγαριού έσπασε τη σιωπή του και αποκάλυψε το καθεστώς τρόμου στο οποίο ζούσαν ο ίδιος και τα αδέρφια του.

Ο μεγάλος αδελφός που ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή καθώς έχει ελαφράς μορφής νοητική υστέρηση, κατάφερε να φύγει πριν από μερικά χρόνια από το σπίτι της φρίκης. Ο ίδιος μιλώντας σε εκπομπή του Ε, αποκάλυψε ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε μέχρι τα 23 χρόνια του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, εκείνος μαζί με τον αδερφό του, που έχει επίσης νοητική υστέρηση, έτρωγαν το περισσότερο ξύλο από τον πατέρα τους.

«Το περισσότερο ξύλο το έτρωγα εγώ και ο αδερφός μου με την νοητική υστέρηση. Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι αυστηρότητα. Με χτυπούσε μπροστά στους φίλους μου και με τραβούσε για να πάω σπίτι. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να με χτυπάει γιατί τον είχαν προειδοποιήσει άνθρωποι ότι θα τον πάνε στην αστυνομία».

«Στο σπίτι κουμάντο έκανε μόνο ο πατέρας μου. Μπορείς να τον πεις νευρικό, απότομο, συνέχεια στον τσαμπουκά. Μας χτυπούσε. Μέχρι τα 23 με χτυπούσε. Μου είχε ανοίξει το κεφάλι με σίδερο», είπε ο μεγάλος γιος της οικογένειας.

Ο ίδιος ανέφερε στην εκπομπή ότι η μητέρα του είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, «μια ζωή φοβισμένη και στενοχωρημένη. Μόνο έκλαιγε. Ό, τι και να έγινε με την μητέρα μου, αυτός την είχε βάλει. Η μητέρα μου δε φταίει. Μόνο για το ότι ήξερε και δε μιλούσε».

«Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή. Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου», είπε όταν ρωτήθηκε για την σεξουαλική κακοποίηση που δεχόταν ο μικρός γιος και η κόρη από τον πατέρα τους.

Σε ερώτηση για το πότε ξεκίνησε ο πατέρας να κακοποιεί σεξουαλικά την αδερφή του, ο 27χρονος απάντησε ότι όπως έμαθε, αυτό συνέβαινε από τα 9 χρόνια της, «δεν ήξερε πού να μιλήσει το παιδί. Ντρεπόταν», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ