ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση με μολότοφ κατά των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση με μολότοφ κατά των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) φωτογραφία αρχείου

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση με μολότοφ εναντίον κλούβας που μετέφερε διμοιρία των ΜΑΤ, κοντά στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο κ. Τσόγκας ζητεί να διεξαχθεί έρευνα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με την παραγγελία, τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της έκρηξης και παραβάσεων σχετικά με εκρηκτικές ύλες, σε βαθμό κακουργήματος. Προς την κατεύθυνση του εντοπισμού των δραστών ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, δείχνει τους άνδρες των ΜΑΤ τη στιγμή που βγαίνουν από την φλεγόμενη κλούβα, δευτερόλεπτα μετά την «βροχή» μολότοφ που εκτοξεύθηκαν εναντίον τους.

Για δολοφονική ενέδρα, έκανε λόγο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), σχολιάζοντας την επίθεση, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της ότι θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες για το περιστατικό, από το οποίο, όπως τονίζει, δεν υπήρξε –ευτυχώς- τραυματισμός αστυνομικού, παρά μόνο υλικές ζημιές στο λεωφορείο (κλούβα) που μετέφερε τη διμοιρία-«στόχο».

Η επίθεση αγνώστων με βόμβες μολότοφ κατά λεωφορείου των ΜΑΤ που μετέφερε αστυνομικούς σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που σχολούσαν από διατεταγμένη υπηρεσία στο τουρκικό προξενείο.

Το λεωφορείο κινούνταν στην οδό Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση ανατολικά και λίγο μετά τη διασταύρωση με την οδό Εθνικής Αμύνης άγνωστοι που βγήκαν από τους χώρους του πανεπιστημίου πέταξαν μολότοφ, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ