ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στην πορεία για τον Α. Γρηγορόπουλο

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στην πορεία για τον Α. Γρηγορόπουλο
CNN Greece

Βροχή από μολότοφ εκτοξεύουν κουκουλοφόροι εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Εξαρχείων με τα μέτωπα της έντασης να εντοπίζονται στις οδούς Στουρνάρη και Σολωμού. 

Οι κουκουλοφόροι εκτός από μολότοφ πυροβολούν με πιστόλια φωτοβολίδων εναντίον των αστυνομικών. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ τουλάχιστον 500 με ορμητήριο την πλατεία Εξαρχείων εφορμούν κατά των διμοιριών των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν, επίσης, να πυρπολήσουν ΙΧ ενώ έκαψαν και περίπτερο στην οδό Στουρνάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, βρέθηκαν 112 μολότοφ στον λόφο του Στρέφη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ κουκουλοφόροι βρίσκονται στην Ομόνοια και στα Προπύλαια.

Είχε προηγηθεί ένταση στην Πανεπιστημίου με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ προς τα ΜΑΤ έξω από το πολυκατάστημα Attica.

Tα επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας είχαν κορυφωθεί με τους κουκουλοφόρους να καίνε κάδους στη συμβολή με Μπενάκη.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στους κουκουλοφόρους με μπαράζ χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενώ έκαναν χρήση και χημικών διαλύοντας το σκληρό πυρήνα τους. Mετά την ένταση, η πορεία έσπασε σε τρία τμήματα. Το πρώτο έχει κατεύθυνση την Ομόνοια, το δεύτερο βρίσκεται στην αρχή της Πανεπιστημίου ενώ μια τρίτη ομάδα βρίσκεται μπροστά στη Βουλή, στο ύψος της λεωφόρου Αμαλίας.

Πηγή: CNN Greece

[Νωρίτερα]

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στην πορεία για τον Α. Γρηγορόπουλο η οποία έχει φθάσει στο Σύνταγμα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σχηματίσει κλοιό στα ξενοδοχεία της περιοχής και τη Βουλή.

Ξεκίνησε η πορεία μνήμης για τον Α. Γρηγορόπουλο από τα Προπύλαια προς την Ομόνοια και η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη. Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται αυτή την ώρα στην οδό Σταδίου.

Όπως μεταδίδουν οι ρεπόρτερ του CNN Greece, εκτιμάται ότι συμμετέχουν στην πορεία περίπου 3.000 διαδηλωτές τους οποίους συνοδεύουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πηγή: CNN Greece

Επίσης, οι άντρες των ΜΑΤ βρίσκονται σε κομβικά σημεία κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι διαδηλωτές.

Πηγή: CNN Greece

Το ελικόπτερο της αστυνομίας παρακολουθεί διακριτικά και με θερμικές κάμερες την περιοχή καθώς νωρίτερα είχαν σημειωθεί περιορισμένης έκτασης επεισόδια και κουκουλοφόροι είχαν βάλει φωτιά με μολότοφ σε ένα περίπτερο.

Επίσης, είχαν προηγηθεί μικρής έκτασης συγκρούσεις με τους αστυνομικούς στον περίβολο της Νομικής όπου κουκουλοφόροι πέταξαν φωτοβολίδες, πέτρες και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Πηγή: CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ