ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξίσφαιρα και φυσίγγια εντόπισαν στο σπίτι της 23χρονης

Αλεξίσφαιρα και φυσίγγια εντόπισαν στο σπίτι της 23χρονης

Εκατό φυσίγγια των 9 mm, ένα πιστόλι μάρκας Glock, αλεξίσφαιρα γιλέκα και 3 αντιασφυξιογόνες μάσκες εντόπισαν οι αστυνομικοί, μετά από κατ’οίκον έρευνα στο σπίτι της 23χρονης κοπέλας που συνελήφθη χθες, στα Εξάρχεια, μετά από την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στη Μασσαλίας.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έκανε φύλλο και φτερό το διαμέρισμα της 23χρονης, ενώ ανάλογη έρευνα έγινε το πρωί και στο σπίτι του νεαρού ο οποίος επίσης συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ μαζί με την κοπέλα, λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

Και όλα αυτά αποτελούν απάντηση και στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας για το ότι πρέπει να προστατεύονται οι αμερικανικοί στόχοι στην Ελλάδα, ενώ δίνει και ένα μεγάλο αβαντάζ στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ο οποίος στις 17 του μηνός φεύγει για την Αμερική για να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις υπηρεσίες υψίστης ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως είχε αναφέρει από το πρωί το CNN Greece, οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στην ομάδα ενός από τους πιο παλιούς αντιεξουσιαστές με πλούσια δράση και επιστήθιου φίλοου του Νίκου Μαζιώτη.

Ο αρχηγός της συγκεκριμένης ομάδας είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και τα τελευταία χρόνια η ομάδα του είχε προχωρήσει σε εισβολές, προκαλώντας φθορές σε αρκετούς στόχους, ενώ είχε ξαναεπιτεθεί και στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με πανό και τρικάκια.

Η γυναίκα που συνελήφθη χθες, διατηρεί προσωπική σχέση μαζί του και έχει προσαχθεί και συλληφθεί αρκετές φορές.

Ο νεαρός, εκτός από τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις της ομάδας, είχε συλληφθεί και τον Ιούλιο του 2016 στο Μαρούσι μετά από συμπλοκές με άτομα τις Χρυσής Αυγής, ενώ είχε προηγηθεί και επίθεση στα γραφεία της.

Τα δυο άτομα είχαν μαζί τους χθες σακίδιο με σφυρί και μπουκάλια με χρώμα, ενώ είχαν πετάξει και φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, και της απεργίας πείνας που κάνει.

Οι αντιεξουσιαστές πάντως καλούν σήμερα σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια για συμπαράσταση στους δυο συλληφθέντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ