Έβρος: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Λευκίμμη
«Το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς δυσχεραίνει το γεγονός ότι μαίνεται σε πευκοδάσος, σε περιοχή που δεν υπάρχει πρόσβαση με δρόμους, ενώ ταυτόχρονα πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ωστόσο το πύρινο μέτωπο δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή». Αυτά δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις έξι το απόγευμα μεταξύ Λευκίμμης και Προβατώνα.
Σημειώνει πως τόσο η περιφερειακή ενότητα Έβρου, όσο και ο στρατός, συνδράμουν στην επιχείρηση με προωθητή γαιών και μπουλντόζες για τη διάνοιξη δρόμων και την προσέγγιση από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της φωτιάς, δεδομένης και της αδυναμίας συνδρομής εναέριων μέσων.
Τέλος ο κ. Πέτροβιτς αναφέρεται και στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. «Ελπίζουμε στη βοήθεια της βροχής η οποία μετακινείται προς τα βόρεια, ενώ ταυτόχρονα μας προβληματίζουν οι κεραυνοί που σκίζουν τον ουρανό από ανατολικά για την ακραία περίπτωση εκδήλωσης και νέας εστίας».
Ιράκ: Προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στις φιλοιρανικές πολιτοφυλακές να αφοπλιστούν
16:34
Δίκη για 3χρονο Άγγελο: «Και οι δύο λένε ψέματα, να τιμωρηθούν παραδειγματικά» ζήτησε η εισαγγελέας
16:28
Καύσωνας στη Βρετανία: Οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στη χώρα
16:28
Σαμαράς: «Γενναίο βήμα» η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ισραήλ
16:26