Καταγγελία για τη φωτιά στο Μάτι: «Δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι της Αστυνομίας»
«Συγγνώμη που δεν ήμασταν όλοι εκεί από την αρχή», ζήτησε από τους πληγέντες στη φονική πυρκαγιά, ο Γ. Γ. των Ειδικών Φρουρών και παραδέχθηκε ότι οι κάτοικοι της ανατολικής Αττικής «ήταν αβοήθητοι».
Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που έπληξε την περασμένη Δευτέρα την ανατολική Αττική, οι ασύρματοι της Αστυνομίας δεν λειτουργούσαν, κατήγγειλε ο Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί.
«Με τα κινητά τηλέφωνα οι αστυνομικοί έκαναν προσπάθεια να συντονιστούν», τόνισε ο ίδιος, καταγγέλλοντας πως το υπερσύγχρονο σύστημα «sepura» δεν λειτουργούσε.
Οι αστυνομικοί ήταν αναγκασμένοι να επικοινωνούν μόνο με τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς ακόμα και όταν εντόπιζαν θύματαια, δεν μπορούσαν να ενημερώσουν τους αρμόδιους.
Δείτε το βίντεο:
Θεσσαλονίκη: 57χρονος πρόσφερε ζωή με τον θάνατο του - Οι συγγενείς του δώρισαν τα όργανα του
11:46
Φωκίδα: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες - Δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί των Χριστουγέννων
11:33
«Ανοικτός» στην παραχώρηση εδαφών στο Κίεβο ο Πούτιν - Ο αδιαπραγμάτευτος όρος που βάζει
11:20
Αμερικανική προθυμία άρσης των εμποδίων για τα F35 βλέπει η Άγκυρα - Τι λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
11:07