ΕΛΛΑΔΑ

Πατούλης: Κοντά στις πάγιες θέσεις της ΚΕΔΕ η «ατζέντα» Μητσοτάκη

Πατούλης: Κοντά στις πάγιες θέσεις της ΚΕΔΕ η «ατζέντα» Μητσοτάκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), καθώς πάγιες θέσεις της περιλαμβάνονται στην προγραμματική ατζέντα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενη τόσο στο περιεχόμενο της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όσο και σε αυτά που είπε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι είναι σημαντική η δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγή του «Κλεισθένη» και μεταβίβαση από το κεντρικό κράτος στους δήμους των πόρων από τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, αλλά και η πρόθεσή του να καλύπτονται κατά κύριο λόγο με μόνιμο προσωπικό στο Δημόσιο (άρα και στους ΟΤΑ) οι θέσεις που αφορούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ωστόσο, η ΚΕΔΕ τονίζει ότι «εξίσου σημαντικό είναι να μην αντικατασταθούν οι πόροι που σήμερα δίνονται στους δήμους μέσω των ΚΑΠ από τους πόρους που θα προέρχονται από τη φορολογία των ακινήτων, γιατί αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για πολλούς δήμους, κυρίως της περιφέρειας, που δεν μπορούν να έχουν τα έσοδα που χρειάζονται για τη λειτουργία τους μόνον από τη συγκεκριμένη πηγή».

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε ότι «με βάση τα όσα ακούσαμε από το βήμα της ΔΕΘ, τόσο από τον πρωθυπουργό, που δεν έκανε καμία αναφορά στην αυτοδιοίκηση πέραν αυτής για την εφαρμογή της απλής αναλογικής, όσο και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαπιστώνουμε ότι η ατζέντα του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται πιο κοντά στην ατζέντα της ΚΕΔΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ