ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Στον ανακριτή ο κοσμηματοπώλης

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Στον ανακριτή ο κοσμηματοπώλης
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται εκ νέου σήμερα το πρωί ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβηςγια την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου την περασμένη Παρασκευή.

Ο κοσμηματοπώλης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος του στο CNN Greece ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή, ότι «όταν κατάλαβε ότι η περιουσία του βρίσκεται σε κίνδυνο και πλήττεται, ενημέρωσε την αστυνομία και στη συνέχεια όταν είδε ότι το θύμα επιχείρησε να διαφύγει, προσπάθησε να τον περιορίσει εντός του χώρου του καταστήματος και μέχρι να έρθει η αστυνομία για να τον συλλάβει».

«Αν στην προσπάθειά του αυτή, παρασύρθηκε και υπήρξε υπερβολική η αντίδρασή του, αυτό είναι κάτι το οποίο θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Εάν ήταν στα πλαίσια κάποιας άμυνας, αυτό είναι κάτι που το ερευνά και θα το αξιολογήσει η δικαιοσύνη», τόνισε ο δικηγόρος του κ. Χάρης Αναγνωστόπουλος.

Για τρομακτικές ελλείψεις στη δικογραφία έκανε λόγο από την πλευρά της η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, αναφέροντας σε δηλώσεις της στο CNN Greece πως δεν υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους παρευρισκομένους στο συμβάν, δεν υπάρχουν εκθέσεις έρευνας, δεν υπάρχουν εκθέσεις αυτοψίας, δεν υπάρχει υλικό από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων όπως γίνεται οποτεδήποτε υπάρξει ένα αξιόποινο περιστατικό και μάλιστα να επικυρωθεί και με θάνατο.

Η κα Παπαρρούσου τόνισε ακόμη πως δεν αποκλείστηκε ο χώρος μπροστά από το κατάστημα, έτσι ώστε να συλλεγούν πειστήρια και να αναλυθούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας και «εν συνόλω δεν υπάρχουν τα απαραίτητα δεδομένα προκειμένου αναπαραχθούν τουλάχιστον στο επίπεδο της δικογραφίας τα γεγονότα και να μπορέσουν να αξιολογηθούν με τον ορθό τρόπο».

Χθες πέρασε το κατώφλι του ανακριτή και ο 55χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι το δεύτερο πρόσωπο που καταγράφει η κάμερα να κλωτσά τον Ζακ Κωστόπουλο έξω από το κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, μαζί με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Ο 55χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ