ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση μικρής Άννυ: Ξυπνούν μνήμες από την άγρια δολοφονία στο Εφετείο

Υπόθεση μικρής Άννυ: Ξυπνούν μνήμες από την άγρια δολοφονία στο Εφετείο
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Ξαναζωντανεύει σήμερα, Τετάρτη, στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου η ανατριχιαστική υπόθεση της μικρής Άννυ, με τον πατέρα της να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο πατέρας του παιδιού, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ ή Σάββα ήδη έχει μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο κελί τον είχε επισκεφθεί με εντολή της ανακρίτριας ψυχίατρος, ο οποίος του υπέβαλλε σειρά ερωτημάτων για τη μοιραία νύχτα που η Άννυ έχασε τη ζωή της, αλλά και γενικότερα για τη ζωή του στη Βουλγαρία και την Ελλάδα, αξιολόγησε τα δεδομένα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η διαταραχή αυτή δεν μειώνει τον καταλογισμό στις εγκληματικές πράξεις του. «Ο κατηγορούμενος δεν αναφέρει με ειλικρίνεια τα πραγματικά γεγονότα διάπραξης των εγκληματικών πράξεων για τα οποία κατηγορείται ώστε με περισσότερη σαφήνεια να εκτιμήσουμε τη βούληση, τη συμπεριφορά και τις πράξεις του», αναφέρει ο ψυχίατρος.

«Η αντικοινωνική προσωπικότητα του κατηγορουμένου σε συνδυασμό με την πιθανή χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά τον χρόνο τέλεσης των επίδικων πράξεών του ίσως μείωσε σε έναν βαθμό την αντίληψη του άδικου της πράξης του, σύμφωνα με τον προσωπικό κώδικα ηθικής που είχε διαμορφώσει στη ζωή του», πρόσθεσε ο καθηγητής ψυχιατρικής που τον εξέτασε.

Ο 27χρονος δράστης συνεχίζει να αρνείται πεισματικά ότι σκότωσε την τετράχρονη, παραδέχεται όμως ότι την τεμάχισε για να την εξαφανίσει και επιμένει ότι δε γνωρίζει πώς πέθανε αλλά ότι τη βρήκε νεκρή στο κρεβάτι το πρωινό της Μεγάλης Πέμπτης 9 Απριλίου 2015.

Στο εδώλιο θα καθίσει και ο φίλος του πατέρα της Άννυ, Νασίφ Αχμέντοφ -γνωστός ως Νικολάι- ο οποίος ήταν μαζί του στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα τη νύχτα που χάθηκε το παιδί, ωστόσο στη συνέχεια διέφυγε στη Βουλγαρία και εκδόθηκε στην Ελλάδα από τις Βουλγαρικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ