ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία της μικρής Άννυ

Διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία της μικρής Άννυ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Διεκόπη για τις 23 Οκτωβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας και εξαφάνισης του πτώματος της 4χρονης Άννυ, η οποία είχε συνταράξει το πανελλήνιο, τον Απρίλιο του 2015.

Η δίκη επρόκειτο να αρχίσει σήμερα (26/09), αλλά διεκόπη λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του πατέρα της άτυχης Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββας), Παναγιώτη Χρυσικάκη, ο οποίος παρίσταται και στη δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση της Αιξωνής, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εισαγγελικής πρότασης.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρέθηκαν σήμερα και οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Δηλαδή, ο πατέρας της Άννυ και ο φίλος του, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι), οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού καθώς και η μητέρα της μικρής, Δημητρίνα Μπορίσοβα, η οποία κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κρατούσαν σε απόσταση τον πατέρα της Άννυ και τον φίλο του Νικολάι οι οποίοι χαιρετήθηκαν από μακριά, ενώ ο Σάββας είχε σύντομο τετ-α-τετ με τη μητέρα του η οποία στο τέλος της πρωτόδικης δίκης είχε ξεσπάσει σε βάρος του.

Νωρίτερα, μία εκ των παρευρισκομένων στο ακροατήριο είπε στη μητέρα του Σάββα: «Δεν τον σκότωνες την ώρα που τον γέννησες να έχουμε ησυχάσει».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο πατέρας της Άννυ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, ο φίλος του, Νικολάι σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 3 ετών και μητέρα της σε ποινή καθείρξεως 6 ετών, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, γεγονός που την οδήγησε εκτός φυλακής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο. Ένα ακόμα πρόσωπο, φίλος της μητέρας, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή για το αδίκημα της ψευδορκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ