ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Οικονομική ενίσχυση στους σεισμόπληκτους

Ζάκυνθος: Οικονομική ενίσχυση στους σεισμόπληκτους
Eurokinissi

Την συμπαράσταση της προς τον ζακυνθινό λαό και κυρίως προς τους σεισμόπληκτους του νησιού, δείχνει η κυβέρνηση με μια σειρά οικονομικών μέτρων ύψους 15.000.000 ευρώ, που αποφασίστηκαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Στη διυπουργική σύσκεψη συμμετείχε και ο βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος τα ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Αναλυτικότερα ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε, έκτακτη ενίσχυση 5.000 ευρώ για κάθε πληγείσα οικία ή επιχείρηση, αναστολή πληρωμών των δανείων όσων είναι σεισμόπληκτοι, σε 24 άτοκες δόσεις ρυθμίζονται οι φορολογικές υποχρεώσεις και ασφαλιστικές εισφορές, επέκταση των υφιστάμενων φορολογικών - ασφαλιστικών μέτρων και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ζάκυνθο αλλά έχουν την έδρα τους εκτός νησιού, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2018 για κτίσματα που έχουν ολοσχερώς καταστραφεί ή υποστεί ζημιές, ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων ενώ γίνεται προσπάθεια επιστροφής των ήδη κατασχεμένων ποσών.

Ακόμα ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε σημαντική οικονομική ενίσχυση σε κτήρια που υπέστησαν ζημιές. Συγκεκριμένα 100.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στο Νοσοκομείο, 100.000 ευρώ στον ΟΔΑΖ για ενίσχυση του κοινωνικού έργου, 3.500.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στα Στροφάδια, 180.000 ευρώ για το Κάστρο και 10.000.000 ευρώ για λιμενικά έργα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ