ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή CNN Greece: Βαρύ το κλίμα στους Βουλιαράτες, εξονυχιστικοί έλεγχοι στα σύνορα

Αποστολή CNN Greece: Βαρύ το κλίμα στους Βουλιαράτες, εξονυχιστικοί έλεγχοι στα σύνορα

Παρουσία πλήθους κόσμου που ταξίδεψε από την Ελλάδα στην Αλβανία με λεωφορεία, αλλά και με ΙΧ αυτοκίνητα, θα τελεστεί στις 14:00 ώρα Ελλάδος η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, με την παρουσία της αστυνομίας, περιμετρικά του χωριού, να είναι έντονη. Πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 40 πούλμαν που έχουν ξεκινήσει από διάφορες πόλεις της Ελλάδας με προορισμό τους Βουλιαράτες.

Το κλίμα στο χωριό του 35χρονου είναι βαρύ, αλλά γενικά ήρεμο, με τη θλίψη να επικρατεί, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του CNN Greece στους Βουλιαράτες, Κώστας Πλιάκος.

Όπως έλεγαν οι άνθρωποι που ταξίδεψαν ως την Αλβανία για την κηδεία, το ταξίδι τους ήταν ομαλό, μέχρι τη στιγμή που πέρασαν τα σύνορα, οπότε και η αλβανική αστυνομία πραγματοποίησε αυστηρούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στον απεσταλμένο του CNN Greece, στο πλαίσιο των ελέγχων η αλβανική αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο σε ένα λεωφορείο εξαιτίας κάποιων συμβόλων τα οποία θεώρησαν ότι δεν θα έπρεπε να μπουν στη χώρα τη συγκεκριμένη ημέρα.

Σε άλλο έλεγχο σε λεωφορείο οι αστυνομικοί της γειτονικής χώρας κατέβασαν έναν από τους επιβάτες και του απαγόρευσαν την είσοδο στην Αλβανία για 24 ώρες εξαιτίας ενός τατουάζ-συμβόλου που θεωρήθηκε «απαγορευμένο».

Έλεγχοι γίνονται και από την ελληνική αστυνομία στο Καλπάκι, με αστυνομικούς να μπαίνουν στα λεωφορεία και να απευθύνουν συστάσεις στους επιβάτες να μην έχουν πάνω τους σύμβολα ή σιδηρογροθιές, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στο CNN Greece.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι γίνονται και στην Κακαβιά, όπου έχουν σταματήσει αρκετά λεωφορεία, ενώ σε απόσταση μιάμισης ώρας από τα σύνορα έχει σταματήσει λεωφορείο στο οποίο επιβαίνει η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους. Σημειώνεται ότι στην κηδεία τη Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία ευελπιστούν όλα να κυλήσουν ομαλά, τονίζοντας πως δεν θέλουν εντάσεις και ακρότητες, ενώ κάποιοι εξέφρασαν φόβους για προβοκάτσια.

Χθες, σε κλίμα οδύνης γονείς, συγγενείς και φίλοι υποδέχθηκαν τη σορό του 35χρονου η οποία έφτασε στο σπίτι της οικογένειας, τυλιγμένη με την ελληνική σημαία. Με δάκρυα στα μάτια και φωνάζοντας «αθάνατος» συγγενείς και φίλοι του 35χρονου συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της οικογένειας για να συλληπηθουν τους συγγενείς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κηδεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλβανικές Αρχές εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενα επεισόδια.

Η κηδεία θα καλυφθεί με έξοδα του Δήμου Δρόπολης, όπως είπε στο CNN Greece ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Μάνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ