ΕΛΛΑΔΑ

Με καθυστέρηση κι αφού έδειξαν τις ταυτότητές τους στον Ρουβίκωνα, ενημέρωσαν οι αστυνομικοί

Με καθυστέρηση κι αφού έδειξαν τις ταυτότητές τους στον Ρουβίκωνα, ενημέρωσαν οι αστυνομικοί

Με περίπου 20 λεπτά καθυστέρηση ενημερώθηκε το επιχειρησιακό κέντρο της αστυνομίας για το περιστατικό με την εξακρίβωση στοιχείων ταυτότητας που έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα σε αστυνομικούς.

Και αυτό γιατί οι δυο αστυνομικοί -που έφτασαν στο σημείο να δείχνουν τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες στην αναρχική ομάδα-ενημέρωσαν για όσα έγιναν όταν πια έφτασαν στην υπηρεσία τους και όχι αμέσως μετά το συμβάν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος και να μην πάνε ενισχύσεις στην περιοχή για να αναζητήσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο αστυνομικοί που υπηρετούν στις διμοιρίες των αστυνομικών επιχειρήσεων είπαν στους ανώτερους τους: «Τυχαία περνούσαμε από το σημείο για να πάμε στην υπηρεσία μας, που μας είχαν συγκέντρωση. Κρατήσαμε την ψυχραιμία μας όταν είδαμε τα άτομα. Αμέσως μετά φύγαμε με το μηχανάκι μας και ενημερώσαμε για όσα έγιναν την υπηρεσία μας όταν φτάσαμε εκεί».

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας έφτασαν χθες όπως αποτυπώθηκε και σε βίντεο, καθώς κατέγραφαν το περιστατικό, στο ακραίο σημείο να υποδύονται τους αστυνομικούς την ώρα που, όπως υποστηρίζουν και σε κείμενό τους, έκαναν περιφρούρηση σε σπίτι μέλους της ομάδας.

Σταμάτησαν τα δυο άτομα την ώρα που ήταν πάνω στο μηχανάκι και ζήτησαν τις ταυτότητές τους. Και κανείς ακόμα δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα ποιο ήταν χειρότερο, το ότι ο Ρουβίκωνας κάνει εξακρίβωση στοιχείων σε αστυνομικούς ή ότι οι αστυνομικοί πράγματι δείχνουν στα μέλη του τις ταυτότητές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ