ΕΛΛΑΔΑ

LDL Alert: Δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης για την υψηλή χοληστερόλη

LDL Alert: Δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης για την υψηλή χοληστερόλη
Pixabay

Με στόχο την αντιμετώπιση της υψηλής LDL-χοληστερόλης, ξεκίνησε η εκστρατεία «LDL Alert», μια πρωτοβουλία της Amgen με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία.

Η υψηλή LDL-χοληστερόλη (επίσης γνωστή ως «κακή χοληστερόλη») σχετίζεται με καρδιαγγειακά νοσήματα, χωρίς όμως τα συμπτώματά της να είναι εμφανή. Η υψηλή LDL-χοληστερόλη μπορεί να αποβεί μοιραία για έναν άνθρωπο, καθώς είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Παράγοντας, που ευτυχώς στοχευμένα μπορεί να αλλάξει.

Η Εκστρατεία «LDL Alert» έχει ως σκοπό την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη σωστή αντιμετώπιση της υψηλής LDL-χοληστερόλης. Επιπρόσθετα, η Εκστρατεία καλεί τους ασθενείς, τις οικογένειές τους, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να συνεργαστούν για να επανεξετάσουν τις τρέχουσες επιλογές της θεραπείας τους για την LDL-χοληστερόλη και να διασφαλίσουν ότι οι ασθενείς υψηλού κινδύνου λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα προκειμένου να αποφύγουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεπερνώντας τα περιστατικά αιτίας θανάτου από καρκίνο.

Στις ημέρες μας, περισσότεροι από 32 εκατομμύρια άνθρωποι παθαίνουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο κάθε χρόνο. Από αυτούς που πάσχουν από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, ένας στους τρεις θα υποστεί κάποια στιγμή στο μέλλον και άλλο ένα συμβάν. Ακόμη και για εκείνους που λαμβάνουν θεραπεία με στατίνη ή παραδοσιακή θεραπεία μείωσης λιπιδίων, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος μπορεί να παραμείνει πραγματική απειλή.

Η Amgen δημιούργησε την καμπάνια «LDL Alert», προκειμένου να ενημερώσει το κοινό για τη σημασία της πρόληψης αλλά και την αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερόλης, προβάλλοντας τη σημασία του επείγοντος. Στόχος η μείωση των καρδιαγγειακών επεισοδίων στους ασθενείς, υπογραμμίζοντας ότι η υψηλή LDL-χοληστερόλη δεν θα πρέπει να οδηγήσει τον ασθενή στα επείγοντα με τη σωστή θεραπεία.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πρόγραμμα, όπως μεταξύ άλλων, εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού, καθώς και δημιουργία minisite της καμπάνιας με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για τους ασθενείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ