ΕΛΛΑΔΑ

Μαραθώνιος 2018: Διαμαρτυρία των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών

Μαραθώνιος 2018: Διαμαρτυρία των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σε διαμαρτυρία προχώρησαν κάτοικοι των πυρόπληκτων  περιοχών, κατά το μήκος της Μαραθώνιας  διαδρομής.

Οι κάτοικοι κρατούσαν πανό που έγραφε «Δίνουμε τον δικό μας Μαραθώνιο και θα κερδίσουμε» ενώ έστειλαν το ίδιο μήνυμα και στον υπόλοιπο κόσμο, με ένα πανό στα αγγλικά.

Κατά μήκος της διαδρομής στέκονταν και πυρόπληκτοι, που φορούσαν μαύρα ρούχα με μια κόκκινη καρδιά και μάσκες στα πρόσωπά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρει:

Σας καλούμε την Κυριακή 11/11/2018 , από τις 09:00 πμ, οπότε οι κάτοικοι του Ματιού, με τις οικογένειές μας, με τους φίλους και με τους ανεκτίμητους εθελοντές μας, θα συγκεντρωθούμε στα φανάρια Κυανής Ακτής και Λ. Μαραθώνος ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια. Θα παραταχθούμε ειρηνικά κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, στο ύψος του Ματιού, καλύπτοντας τις πυρόπληκτες περιοχές.

Την Κυριακή 11/11/2018 θέλουμε να θυμίσουμε τον δικό μας Μαραθώνιο, μετ’ εμποδίων και να ζητήσουμε την συμπαράσταση όλων για να τον τερματίσουμε νικηφόρα.

Στόχοι μας:

α) Να γραφτεί ανεξίτηλα στη μνήμη όλων η πύρινη κόλαση στην οποία βρεθήκαμε, ξαφνικά, απροειδοποίητα και αβοήθητοι, στις 23 Ιουλίου 2018 και τα τραγικά της αποτελέσματα: 99 νεκροί, δεκάδες εγκαυματίες και τραυματίες, καταστροφή του 75% των κατοικιών μας και πλήρης καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

β) Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης της περιοχής μας με δίκαια και αποτελεσματικά μέτρα, ώστε να ξανάρθει η ζωή στο καμένο Μάτι και η κανονικότητα στην βίαια κατεστραμμένη καθημερινότητά μας.

Σας περιμένουμε.

Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Μάτι (ΣΕΚΜΑ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ