ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ζάκυνθος: 275 κτήρια κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα

Σεισμός Ζάκυνθος: 275 κτήρια κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα
EUROKINISSI/ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Διακόσια εβδομήντα πέντε κτήρια έχουν κριθεί προσωρινά ακατάλληλα στη Ζάκυνθο έπειτα από τους ισχυρούς σεισμούς ενώ 400 έχουν κριθεί κατάλληλα.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 675 κτήρια, με τις αυτοψίες να συνεχίζονται, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι.

Προ ολίγων ημερών, ο βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε, έκτακτη ενίσχυση 5.000 ευρώ για κάθε πληγείσα οικία ή επιχείρηση, αναστολή πληρωμών των δανείων όσων είναι σεισμόπληκτοι, σε 24 άτοκες δόσεις ρυθμίζονται οι φορολογικές υποχρεώσεις και ασφαλιστικές εισφορές, επέκταση των υφιστάμενων φορολογικών - ασφαλιστικών μέτρων και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί αλλά έχουν την έδρα τους εκτός νησιού, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2018 για κτίσματα που έχουν ολοσχερώς καταστραφεί ή υποστεί ζημιές, ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων ενώ γίνεται προσπάθεια επιστροφής των ήδη κατασχεμένων ποσών.

Ακόμα ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε σημαντική οικονομική ενίσχυση σε κτήρια που υπέστησαν ζημιές.

Συγκεκριμένα 100.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στο Νοσοκομείο, 100.000 ευρώ στον ΟΔΑΖ για ενίσχυση του κοινωνικού έργου, 3.500.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στα Στροφάδια, 180.000 ευρώ για το Κάστρο και 10.000.000 ευρώ για λιμενικά έργα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ