ΕΛΛΑΔΑ

Ακριβοπούλου για Μητροπολίτες Πειραιώς και Μεσσηνίας: «Τους κατηγόρησα αδίκως»

Ακριβοπούλου για Μητροπολίτες Πειραιώς και Μεσσηνίας: «Τους κατηγόρησα αδίκως»
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κατερίνα Ακριβοπούλου, από τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Πειραιώς για τον χαρακτηρισμό «χρυσαυγίτες» που τους είχε απευθύνει στη εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» τη Δευτέρα.

«Τους κατηγόρησα αδίκως, έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται. Ήταν ένα λάθος που συνειδητοποίησα μετά το τέλος της εκπομπής», δήλωσε η κ. Ακριβοπούλου, ενώ διευκρίνισε πως οι δύο Μητροπολίτες «είναι από τους ελάχιστους που έχουν πάρει ανοιχτά θέση εναντίον της Χρυσής Αυγής».

Η δημοσιογράφος απέδωσε το γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των δύο Μητροπολιτών στη δύσκολη χτεσινή μέρα, καθώς όπως είπε ήταν «με πυρετό». «Νομίζω και ελπίζω τα πράγματα να έχουν διευκρινιστεί πλήρως διότι είναι πολύ άσχημο να κατηγορείς αδίκως ανθρώπους και κυρίως για θέματα που έχουν ακριβώς την αντίθετη θέση», ανέφερε η κ. Ακριβοπούλου.

Τόσο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος όσο και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, είχαν απειλήσει με προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά της δημοσιογράφου και της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος είχε χαρακτηρίσει τις αναφορές της κ. Ακριβοπούλου «άκρως προσβλητικά προς το πρόσωπό μου». «Την καλώ να καταθέσει το περιεχόμενο αυτών των απόψεων και των αντιλήψεών μου αλλιώς θα ασκήσω κάθε ένδικο μέσο, εκτός εάν ανακαλέσει άμεσα στην αυριανή εκπομπή της», είχε αναφέρει στην επιστολή του.

Από τη μεριά του, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είχε κάνει λόγο τη Δευτέρα για «βαρύτατη συκοφαντία και εξύβριση» από την δημοσιογράφο, δηλώνοντας ότι «καταφεύγω άμεσα εναντίον της ΕΡΤ και εναντίον της κ. Ἀκριβοπούλου στην τακτική και ποινική Δικαιοσύνη και βέβαια με αναφορά μου στο ΕΣΡ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ