Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου «μαύρος ήλιος», στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στο ματς της Ελλάδας με την Εσθονία, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης.
Αντικείμενο της έρευνας είναι να διακριβωθεί αν και από ποιους έχουν τελεστεί αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.
Την έρευνα τόσο για την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου όσο και για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας που προηγήθηκε θα διενεργήσει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας .
Η παρέμβαση Βασιλειάδη
Για τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ υπέβαλλε σχετική αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου καθώς και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου ο υφυπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.
Στο φάκελο που απέστειλε ζητώντας τους να πράξουν τα «δέοντα», περιλαμβάνονταν τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις νεοζαστικές εικόνες ντροπής στο γήπεδο.
Ο πόλεμος... αλλιώς: Πώς το 2025 άλλαξε τους κανόνες των στρατιωτικών επιχειρήσεων
07:16
Πλήγματα κατά του ISIS στη Νιγηρία πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ με εντολή Τραμπ (vid)
07:10
Καιρός: Υποχωρούν οι βροχές - Πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
07:00
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τέλη κυκλοφορίας 2026: Αναλυτικός οδηγός
06:30