Τουρκία: Φύτεψαν 100 δέντρα στην μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι
Εκατό δενδρύλλια φύτεψαν στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής οι κάτοικοι του Σεφερχισάρ της Σμύρνης.
Στη δράση ήταν παρούσα και η γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια που ευχαρίστησε τον δήμαρχο του Σεφέρχισαρ, Τουντς Σόιερ, και τους πολίτες της πόλης για την πρωτοβουλία αυτή.
Η κυρία Παπούλια υπενθύμισε ότι τον Αύγουστο του 1999, την επομένη του καταστρεπτικού σεισμού που έπληξε τη Δυτική Τουρκία, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Ελλάδα συνέδραμε τους Τούρκους στη διάσωση εγκλωβισμένων.
«Χαίρομαι που τόσοι πολλοί αυτοδιοικητικοί και επιμελητηριακοί παράγοντες των παραλίων της Δυτικής Τουρκίας, αλλά και απλοί πολίτες δεν ξέχασαν. Τίμησαν τους γείτονές τους και τη μνήμη των δικών μας αδικοχαμένων θυμάτων», ανέφερε η κυρία Παπούλια.
«Αν και τα ονόματα των χωρών είναι διαφορετικά, τα βάσανα είναι κοινά ... Ο Δήμος του Seferhisar δεν έχει ξεχάσει τις 100 ψυχές που χάθηκαν στις πυρκαγιές του Ιουλίου. Φυτεύουμε ελαιόδεντρα στη μνήμη τους» έγραψε σε ανάρτηση στο twitter ο δήμαρχος της πόλης Τουντς
SPONSORED
Φυτό που ζει στη Γη εδώ και 400 εκατ. χρόνια παράγει νερό που μοιάζει να είναι από το διάστημα
18:50
Οι ΗΠΑ ακινητοποίησαν και τρίτο δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Ομάν
18:42
Γεωργιάδης: Οι πολλές καινοτόμες ακριβές θεραπείες, πρόκληση για τα συστήματα υγείας
18:34
Προφυλακίστηκε ο 37χρονος Παλαιστίνιος που κατηγορείται ότι σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα
18:26