ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Χιονίζει στην Πάρνηθα - Βίντεο από το καταφύγιο Μπάφι

Καιρός: Χιονίζει στην Πάρνηθα - Βίντεο από το καταφύγιο Μπάφι
EUROKINISS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σε κλοιό κακοκαιρίας σήμερα, Πέμπτη (29/11) η χώρα. Από το πρωί πολλές περιοχές στα ορεινά έχουν ντυθεί στα «λευκά», ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται και στην Πάρνηθα.

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στην Πάρνηθα, καθώς από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις.

Δείτε εικόνα από το καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα

Xιόνια στα Τρίκαλα

Στους δέκα πόντους φτάνει το ύψος του χιονιού στα ορεινά του νομού Τρικάλων, ενώ 14 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συνδράμουν, για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Οι δρόμοι, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκη, που μίλησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι καθαροί στο Επαρχιακό και στο Εθνικό Δίκτυο μέχρι τώρα, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Παράλληλα, η πρώτη χιονόπτωση του φετινού χειμώνα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018 στην Κοζάνη.

Ο καιρός έχει αρχίσει να δείχνει τα «δόντια» του, με χιονοπτώσεις να σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Να σημειωθεί πως παραμένει σε ισχύ και σήμερα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η ασθενής χιονόπτωση ξεκίνησε στην πόλη της Κοζάνης μετά τις 23:30 της Τετάρτης χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ πιο ισχυρή ήταν η χιονόπτωση που σημειώθηκε σε ορεινές περιοχές του νομού, σύμφωνα με το kozanilife.gr.

Δείτε πού χιονίζει

Στο χιονοδρομικό στη Βασιλίτσα σημειώνεται χιονόπτωση, ωστόσο, παραμένει ακόμα κλειστό για το κοινό.

Δείτε ΕΔΩ LIVE εικόνα από τη Βασιλίτσα

Δείτε ΕΔΩ LIVE εικόνα από το Νεραϊδοχώρι Τρικάλων

trikala

Πηγή: forecastweather.gr

Δείτε ΕΔΩ LIVE εικόνα από Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού - Θέση Φτερόλακα

Το «έστρωσε» στην Εύβοια

evoia

Έπεσε το πρώτο χιόνι στην Εύβοια για φέτος το χειμώνα. Στο δρόμο από Στενή για Στρόπωνες στο ύψος του Καταφυγίου τα έλατα και το οδόστρωμα έχουν... στολιστεί από το λευκό επισκέπτη.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Υπενθυμίζεται πως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει για ισχυρά καιρικά φαινόμενα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από 1000 μέτρα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά - ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ζάκυνθο, όπου επλήγη από τον ισχυρό σεισμό, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν νωρίς το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και γρήγορα 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα) και πιθανόν τις πρωινές ώρες και σε πεδινές περιοχές της Θράκης. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα νότια σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις (ενδεικτικό υψόμετρο στα βόρεια πάνω από 500 μέτρα και στα νότια πάνω από 700 μέτρα). Βαθμιαία βελτίωση από τις προμεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα στα κεντρικά και πάνω από 700 μέτρα στα νότια). Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά στα δυτικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 και πιθανόν 10 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ