ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια και συλλήψεις στο ΣΕΦ πριν από το Ολυμπιακός - Μπουντούτσνοστ: Κάηκαν οχήματα

Σοβαρά επεισόδια και συλλήψεις στο ΣΕΦ πριν από το Ολυμπιακός - Μπουντούτσνοστ: Κάηκαν οχήματα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Συγκρούσεις και σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο πάρκινγκ του ΣΕΦ πριν από το ματς του Ολυμπιακού με την Μπουντούτσνοστ για την Ευρωλίγκα.

Ειδικότερα, μία ομάδα κουκουλοφόρων, αποτελούμενη από 150-200 άτομα, κρατώντας ξύλα και μολότοφ στα χέρια κατέβηκε μία ράμπα δίπλα στα πάρκινγκ του ΣΕΦ και συγκρούστηκε με δυνάμεις ασφαλείας των ΜΑΤ.

Έγινε χρήση δακρυγόνων και μέχρι στιγμής έχουν καεί ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσυκλέτα, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αφόρητη την ώρα που οι φίλαθλοι έμπαιναν για να παρακολουθήσουν το ματς.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό αν ήταν Έλληνες ή Μαυροβούνιοι οπαδοί.

Συνελήφθησαν 37 οπαδοί της Μπουντούτσνοστ

Παράλληλα, σε 37 συλλήψεις οπαδών της ομάδας μπάσκετ Μπουντούτσνοστ, από το Μαυροβούνιο, προχώρησε η αστυνομία.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων Υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, πραγματοποίησαν, στο σταθμό διοδίων Ελευσίνας, έλεγχο σε τρία λεωφορεία που μετέφεραν φιλάθλους της ομάδας από το Μαυροβούνιο στον Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία ενός εκ των λεωφορείων: Δεκαέξι ξύλινα στειλιάρια, 8 φωτοβολίδες, 1 κροτίδα, 1 σπρέι πιπεριού, 1 σφυρί, 1 κουκούλα, καθώς και μάρμαρα και πέτρες.

Σε βάρος των αλλοδαπών συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων και εξωσχολικού αθλητισμού.

Στους υπόλοιπους οπαδούς, με τη σύμφωνη γνώμη της διοργανώτριας Αρχής, και για λόγους δημόσιας ασφάλειας απαγορεύθηκε η μετάβασή τους στο στάδιο διεξαγωγής του αγώνα και συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων επιστρέφουν στη χώρα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ