ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα το μεσημέρι

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα το μεσημέρι
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» θα κλείσει από τις 12 το μεσημέρι με εντολή της αστυνομίας λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση των 10 ετών από τη δολοφονία του 15χρονου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στο ίδιο σημείο έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή πορεία, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00.

Στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός για τις εκδηλώσεις μνήμης

Τις αντίστοιχες ώρες με της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στις 18:00 σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας, όπως στην Πάτρα, στη Λάρισα, στην Κομοτηνή, στα Χανιά, στα Ιωάννινα και στη Μυτιλήνη.

Στην Αθήνα αναμένεται να βρίσκονται επί ποδός τουλάχιστον 2.600 αστυνομικοί, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα περιλαμβάνουν ελικόπτερο και drones της αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ