ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ, χημικά και φωτιά σε εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ, χημικά και φωτιά σε εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης
Eurokinissi

Νέα επεισόδια ξέσπασαν μετά την πορεία μνήμης για την επέτειο δέκα χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη Θεσσαλονίκη. Τρία μέτωπα από ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στο κέντρο της πόλη, ενώ φωτιά ξέσπασε και σε εργοτάξιο του μετρό.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 19:00, κουκουλοφόροι μετά το πέρας της πορείας, εξήλθαν από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και πέταξαν πλήθος πετρών και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση κρότων λάμψης και δακρυγόνα.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί προχώρησαν άμεσα στην προσαγωγή ενός ατόμου.

Από τις βόμβες μολότοφ ξέσπασε φωτιά στο εργοτάξιο του μετρό, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Εθνικής Αμύνης, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να σπεύδει άμεσα με επτά οχήματα και 20 άνδρες προκειμένου να ελέγξουν τη πυρκαγιά, σύμφωνα με το voria.gr.

Λίγη ώρα αργότερα η φωτιά αναζοπυρώθηκε, ενώ ξέσπασε και νέα μικρότερη εστία σε κτήριο πλησίον του εργοταξίου.

Από την πυρκαγιά κάηκε το προκάτ κουβούκλιο με το φυλάκιο, τα γραφεία διοίκησης και ένας υποσταθμός της ΔΕΗ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα κουκουλοφόρων εξήλθε της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής και επιτέθηκε σε διμιρίες των ΜΑΤ με πέτρες και μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Στη συνέχεια μία τρίτη ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκαν κατά των ΜΑΤ, κοντά στην πύλη Εμπορίου.

Η οδός Εγνατία παραμένει απροσπέλαστη.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ