Μόρια: Σχέδιο αποσυμφόρησης μέχρι τα Χριστούγεννα
Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με πηγές του, είναι -μέχρι τα Χριστούγεννα- να μετακινηθούν τόσοι αιτούντες άσυλο από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας ώστε να παραμένουν εκεί όχι περισσότεροι από 4.000.
Ήδη σήμερα μετά την αναχώρηση 300 ατόμων την Πέμπτη με το πλοίο της γραμμής (με κατεύθυνση τον Πειραιά), η Μόρια φιλοξενεί επίσημα 5.388 αιτούντες άσυλο, ενώ άλλοι 300 έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν το βράδυ και άλλοι τόσοι την ερχόμενη Δευτέρα.
Στο σύνολό τους οι αναχωρούντες ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες αιτούντων άσυλο (οικογένειες με παιδιά, άρρωστοι, γυναίκες μόνες κ.λπ.).
Όπως έχει γίνει γνωστό, οι αναχωρούντες από τη Μυτιλήνη κατευθύνονται από τον Πειραιά σε δομές που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στη Βόλβη της Θεσσαλονίκης.
Ή Άγκυρα δημοσιεύει χάρτες για πάρκα της στο Αιγαίο και θέλει να δώσει άδεια για το καλώδιο
20:00
«Ελάτε, ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά»: Στα γενέθλια της κόρης το στυγερό έγκλημα στη Ροδόπη
19:51
Hellenic Train: Αναστέλλεται έως τις 24/9 η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Πάτρα - Καμίνια
19:44
Μεγάλη επιχείρηση μεταφόρτωσης πετρελαίου ανοικτά του Ομάν - Διακινήθηκαν 25 εκατομμύρια βαρέλια
19:37