Επίθεση του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο του Αλίμου
Επίθεση στο Δημαρχείο του Αλίμου πραγματοποίσαν μέλη του Ρουβίκωνα νωρίς το πρωί της Δευτέρας (10/12), με αφορμή το θάνατο οδηγού απορριμματοφόρου στις 16 Νοεμβρίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική συλλογικότητα εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που επιτέθηκαν στο δημαρχείο, καταγγέλλοντας ότι «οι 6μηνες ή οι 8μηνες συμβάσεις είναι παγιωμένο καθεστώς σε όλους τους δήμους και πως το προσωπικό είναι μόνιμα ελλιπές».
«Η αδιαφορία δημαρχαίων και λοιπών παρατρεχάμενων για την ασφάλεια ή τις συνθήκες δουλειάς είναι κανόνας στους περισσότερους δήμους, χωρίς ο Αλιμος να αποτελεί εξαίρεση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, αναφέρουν ότι «η σημερινή ενέργεια μας εντάσσεται στην 1η παγκόσμια ημέρα δράσης στην οποία συμμετέχουμε μαζί με άλλες αναρχικές, αυτόνομες & αντιεξουσιαστικές ομάδες από 15 χώρες, σε πάνω από 60 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο».
SPONSORED
Πράσινο φως από ESM στην Ελλάδα για την πρόωρη εξόφληση 6,95 δισ. ευρώ από το πρώτο Μνημόνιο
12:19
Θεσσαλονίκη: Προσωρινά εκτός λειτουργίας οι πινακίδες τηλεματικής του ΟΑΣΘ
12:14
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2026 - ΔΕΗ: Επιταχύνει την πράσινη μετάβαση με επενδύσεις €24 δισ.
12:10
Τουριστικό σκάφος προσάραξε στην Αίγινα - Δεν υπάρχουν τραυματίες
12:08