ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά

«Όχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δεν βγαίνει απο τη φυλακή ο Σάββας Ξηρός, ο καταδικασθείς σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, καθώς το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά με βούλευμά του απέρριψε το αίτημά του για αποφυλάκιση λόγω προβλημάτων υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο έκρινε ότι ναι μεν η περίπτωσή του εμπίπτει στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του, πριν ανοίξει η πόρτα της φυλακής για τον Σάββα Ξηρό.

Από την πλευρά του ο αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, που επίσης ζητούσε να παραμείνει στη φυλακή σημείωνε στην πρότασή του πως ο Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του, ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων.

Τόνιζε δε πως αν αφεθεί ελεύθερος με δεδομένη την προηγούμενη δράση του και το γεγονός ότι δεν έχει μετανοήσει «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του, προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν…θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής, αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ