ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Ο τιμοκατάλογος του κυκλώματος που νομιμοποιούσε αλλοδαπούς – Ποιος ήταν ο αρχηγός

Αποκλειστικό: Ο τιμοκατάλογος του κυκλώματος που νομιμοποιούσε αλλοδαπούς – Ποιος ήταν ο αρχηγός
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μια καλοκαρδισμένη μηχανή ήταν η σπείρα που νομιμοποιούσε αλλοδαπούς, μέσω πλαστών ενσήμων, δίνοντας ακόμα και «μαϊμού» βεβαιώσεις εργοδοτών από ανύπαρκτες εταιρείες. Συνολικά συνελήφθησαν 9 άτομα, ενώ ανάμεσά τους είναι ένας εφοριακός υπάλληλος και μία υπάλληλος σε ΚΕΠ.

Το «κωδικό όνομα» του αρχηγού του κυκλώματος ήταν "Zizo", ενώ ήταν αυτός που εντόπιζε τους αλλοδαπούς και έρχονταν σε επαφή με όλα τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Βασικό ρόλο, συμφώνα με τις Αρχές, είχαν επίσης ένας υπάλληλος εφορίας και μια υπάλληλος ΚΕΠ, οι οποίοι έβγαζαν ΑΦΜ, κλειδάριθμους και ΑΜΚΑ, εισπράττοντας 100 ευρώ για κάθε φορολογική δήλωση.

Στο παράνομο εργαστήριο οι αστυνομικοί βρήκαν 22 πλαστές σφραγίδες από το ΑΤ Ομόνοιας, το ΔΟΥ και από το υπουργείο Οικονομικών.

Το κύκλωμα είχε μάλιστα ολόκληρο τιμοκατάλογο, ενώ έβγαζε 10 κλειδάριθμους την εβδομάδα, αξίας 15 ευρώ ο καθένας.

Επίσης, ο κάθε αλλοδαπός έδινε 1.200 ευρώ για 50 πλαστά ένσημα, με την προξενική βίζα να κοστίζει 2.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί του Αλλοδαπών, που ερεύνησαν την υπόθεση, διαπίστωσαν ότι υπήρχε μία δήθεν εταιρεία που φαινόταν μέσα σε ένα χρόνο να έχει προσλάβει 142 άτομα, μια άλλη 110 άτομα σε πέντε μήνες και μια τρίτη 124 άτομα, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο,

Με βάση, τέλος, τα πλαστά έγγραφα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, πάνω από 600 άτομα φέρονται να είχαν... προτιμήσει τις «υπηρεσίες» της σπείρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ