Εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικά για να νοθεύουν τα καύσιμα
Κύκλωμα που εισήγαγε από τη Βουλγαρία χημικά προϊόντα με σκοπό τη νόθευση καυσίμων, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς άδεια, καθώς και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα τέσσερα άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, οι δράστες με «βιτρίνα» μια μεταφορική εταιρεία και μια επιχείρηση κρεάτων, στον Ασπρόπυργο, μετέφεραν από τη Βουλγαρία, με δύο νταλίκες χημικά, προϊόντα νόθευσης καυσίμων.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στον χώρο στάθμευσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι δύο νταλίκες, μέσα στις οποίες υπήρχαν συνολικά 35 πλαστικές δεξαμενές των χιλίων λίτρων, με χημικούς διαλυτές, πλαστική υπέργεια δεξαμενή χωρητικότητας 10.000 λίτρων, πλήρης περιεχομένου, με μείγμα οργανικών διαλυτών, υπόγεια δεξαμενή πλήρης περιεχομένου, με μείγμα οργανικών διαλυτών, δύο τράκτορες και αντλία παροχής καυσίμου, χωρίς να είναι εφοδιασμένη η επιχείρηση με την προβλεπόμενη άδεια.
Σημειώνεται ακόμη, ότι δύο άλλα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων, που είχαν πραγματοποιήσει προηγουμένως μετάγγιση διαλυτών από τα παραπάνω επικαθήμενα στον χώρο στάθμευσης, εντοπίστηκαν, το μεν πρώτο σε πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων στον Υμηττό, ενώ το δεύτερο σε άλλη περιοχή της Αττικής.
Κατασχέθηκαν συνολικά 45.000 λίτρα μείγματος διαλυτών που χρησιμοποιούνται για τη νόθευση και λαθρεμπορία καυσίμων, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 43.569,89 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Ποια η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος διοίκησης στις Ένοπλες Δυνάμεις - Οι δικαιούχοι
04:00
Ηλεκτρικό ρεύμα: Πού κυμαίνονται οι τιμές του πράσινου τιμολογίου της ΔΕΗ για τον Αύγουστο
03:00
Θερινές εκπτώσεις: Έως πότε διαρκούν - Ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
02:00
Τι πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών στο φαρμακείο Αυτοκινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2027
01:00