Κίνδυνος για τσουνάμι στην Ελλάδα από το ηφαίστειο της Σαντορίνης
Τι αναφέρει για τα ενεργά ηφαίστεια στη χώρα μας ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.- Η επίδραση των «βρυχηθμών» της Αίτνας και η σεισμική δραστηριότητα στη Ζάκυνθο
«Τη χώρα μας προς το παρόν δεν την ανησυχεί η έκρηξη της Αίτνας, αλλά πάντα αυτά τα φαινόμενα είναι πολύπλοκα και ποτέ δεν ξέρουμε ποια θα είναι η πορεία που θα πάρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Παπαδόπουλος.
«Εκείνο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι στον ελλαδικό χώρο υπάρχουν ενεργά ηφαίστεια, το ηφαιστειακό σύμπλεγμα της Σαντορίνης με την Καμένη και τον Κολούμπο. Κατά συνέπεια και στον ελλαδικό χώρο έχουμε ενεργά ηφαιστειακά κέντρα, τα οποία εκτός από τον ηφαιστειακό κίνδυνο που περικλείουν, αποτελούν και πηγές μελλοντικών τσουνάμι», πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από την Αίτνα για το Ιόνιο πέλαγος.
Για τη σεισμική δραστηριότητα στη Ζάκυνθο ανέφερε ότι ο σεισμός των 6,8 Ρίχτερ στο τέλος Οκτωβρίου θα έχει μετασεισμική ακολουθία για αρκετούς μήνες. «Νομίζω έχουμε ακόμα πορεία μπροστά μας. Υπάρχουν εκατοντάδες μετασεισμοί, απολύτως φυσιολογικοί», υπογράμμισε.
Δείτε το βίντεο:
Η realme αποκαλύπτει το νέο σύστημα απεικόνισης στη σειρά realme 16 Pro και ιδρύει εξειδικευμένο IMAGE LAB με την TÜV Rheinland
13:10
Βιολάντα: Στον ανακριτή Τρικάλων το πόρισμα - Κακοτεχνίες και φθορές προκάλεσαν την έκρηξη
13:08
Η Angelini Pharma και η Quiver Bioscience ανακοινώνουν στρατηγική συνεργασία
13:04
Η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων παρουσιάζει την καμπάνια ενημέρωσης για την αξία του εμβολιασμού «ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΚΙΝΗΣΗ»
13:03