ΕΛΛΑΔΑ

Δύο συλλήψεις για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία

Δύο συλλήψεις για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία

Σε δύο συλλήψεις -ενός 23χρονου και ενός 24χρονου- για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία τα ξημερώματα της Δευτέρας, προέβη η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου δέκα άτομα πλησίασαν την πρεσβεία από την οδό Δορυλαίου, στην πίσω πλευρά της Πρεσβείας, πέταξαν μπογιές και απομακρύνθηκαν.

Λίγο αργότερα, ο Ρουβίκωνας με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Την Κυριακή 6/1/2019 και ώρα 03:30 το πρωί ομάδα συντρόφων επιχείρησε επιθετική παρέμβαση με μπουκάλια μπογιάς στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. "Ακόμη και τα καλύτερα φρούρια του εχθρού μπορούν να πέσουν, φτάνει να μαζευτούμε όλοι και όλες και να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν».

Δείτε βίντεο από την επίθεση:

Καταδίκη από Πάιατ

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατκαταδικάζειτην επίθεση με μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, ο κ. Πάιατ εκφράζει τις ευχαριστίες του στην ελληνική αστυνομία για τη γρήγορη δράση της.

Παράλληλα, εύχεται Χρόνια Πολλά και δηλώνει χαρούμενος που επέστρεψε στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ:

«Καλή Χρονιά! Χαίρομαι που επέστρεψα στην Ελλάδα! Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας καθυστέρησης στην έγκριση των κυβερνητικών πιστώσεων των ΗΠΑ, θα έχω περιορισμένη δημόσια παρουσία, αλλά θέλω να καταδικάσω τον ανόητο και παράλογο βανδαλισμό σήμερα το πρωί στην αμερικανική πρεσβεία και να ευχαριστήσω την ελληνική αστυνομία για τη γρήγορη δράση της.

Καταδίκη και από το ΥΠΕΞ

Ρητή καταδίκη για τη ρίψη χρωμάτων βαφής, που προκάλεσαν υλικές ζημίες, στο προαύλιο της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, από μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ, «τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, που ενισχύεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την περιοχή».

Παράλληλα επισημαίνει επίσης ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ