ΕΛΛΑΔΑ

Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου - Την Τετάρτη η εξόδιος ακολουθία

Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου - Την Τετάρτη η εξόδιος ακολουθία
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, στις 12:00, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης, θα ψαλεί η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, όπως κάνει γνωστό με ανακοινωθέν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το σκήνωμα του μακαριστού τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας, σήμερα.

Ο μακαριστός μητροπολίτης που έφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 71 ετών, γεννήθηκε το 1947 στη Χαλκίδα.

Τον μητροπολίτη, σύμφωνα με πληροφορίες του Orthodoxia info, βρήκε συγγενικό του πρόσωπο στο σπίτι του στη Χαλκίδα χωρίς τις αισθήσεις του. Διεκομίσθη αμέσως στο νοσοκομείο της πόλης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1973 και πρεσβύτερος το 1974 και υπηρέτησε ως εφημέριος και ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Χαλκίδος, τόσο στο Μαντούδι Ευβοίας όσο και στη Χαλκίδα.

Το 1998 διορίσθηκε γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και εν συνεχεία της Συνοδικής Επιτροπής Γάμου και Οικογενείας, των Συνοδικών Υποεπιτροπών των Ολυμπιακών Αγώνων, της χρηματοδότησης των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου και αυτής των Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επίσης, υπηρέτησε επί μία τριετία ως διευθυντής Κατηχήσεως της Αποστολικής Διακονίας και διευθυντής της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της.

Στις 4 Μαρτίου 2006 χειροτονήθηκε μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης.

Διετέλεσε παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Για την πλούσια κοινωνική του δράση έχει βραβευθεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο Νομού Ευβοίας και πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σγημειώνετα πως τοποτηρητής της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης ορίσθηκε ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ