Απεργία ΑΔΕΔΥ: «Παραλύει» το Δημόσιο την Πέμπτη
Την απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ζητά η ΑΔΕΔΥ.
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλον το δημόσιο τομέα μεθαύριο, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με αίτημα «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».
Εξάλλου, η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 11 το πρωί στη Βουλή.
Η πλήρης ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα:
"την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση", που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θανατηφόρο τροχαίο στη Γλυφάδα
Έκτακτη ανακοίνωση ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τρόφιμα από τα ράφια
Μπακογιάννη σε Καμμένο: «Είσαι κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη»
Ψήφος εμπιστοσύνης: «Καθίστε κάτω, τώρα θα τα ακούσετε, τώρα μιλάει ο πρωθυπουργός» είπε ο Τσίπρας
Αργίες 2019: Ποια τα τριήμερα του νέου έτους
Άγιος Παντελεήμονας: 29χρονος σε αμόκ έσπασε πάνω από 30 αυτοκίνητα με ξύλινο κοντάρι
11:39
Ξυπολυτάς στο CNN Greece: Drones, σένσορες στα δάση και περισσότερα πυροσβεστικά ενόψει καλοκαιριού
11:39
«Καμπανάκι» Τζιτζικώστα για πιθανές ελλείψεις καυσίμων μετά τον Ιούνιο αν συνεχιστεί ο πόλεμος (vid)
11:32
Κόλλιας (OEE) στο CNN Greece: Να φτάσουν γρήγορα τα χρηματοδοτικά εργαλεία στην πραγματική οικονομία
11:29