Έρευνα για τη δυσάρεστη οσμή σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Ελευσίνα από τον «Δημόκριτο»
Ολοκληρωμένη επιστημονική διερεύνηση για τα αίτια των ενοχλητικών οσμών σε περιοχές του Πειραιά πραγματοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», προκειμένου τα αποτελέσματα να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος με στόχο την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.
Για την έρευνα η Περιφέρεια και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την παρακολούθηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας με εκπόνηση εξειδικευμένων χημικών αναλύσεων και χρήση υπολογιστικών εργαλείων προσομοίωσης διασποράς ρύπων και συνεισφοράς πηγών ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Ελευσίνας, προϋπολογισμού 316.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η συνεργασία αυτή κρίθηκε απαραίτητη καθώς το πρόβλημα μη εντοπισμού της προέλευσης των οσμών παραμένει, παρότι διενεργήθηκαν κατ' επανάληψη έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Ροζ» αποκαλύψεις χωρίς τέλος: Ο Βράνιες έβγαλε στη φόρα γυμνές φωτογραφίες και sms της Καρλέουσα
Συμφωνία των Πρεσπών: Και τώρα... τα δύσκολα
Αργίες 2019: Πότε πέφτουν Πάσχα και Καθαρά Δευτέρα - Ποια τα τριήμερα του έτους
Γαλλία: Έκρηξη στο Πανεπιστήμιο της Λυών
Δίπλωμα οδήγησης από τα… 17: Σαρωτικές αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο
SPONSORED
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση: Πότε θα πληρωθούν τα 150 ευρώ για κάθε παιδί
00:30
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 8 έως 12 Ιουνίου
23:57
Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο μετά από 13 χρόνια για τη δολοφονία 65χρονου στην Τούμπα
23:45
Επίσημη συγγνώμη της Ουκρανίας στην Ελλάδα για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
23:33