ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία των Πρεσπών: Αυξημένα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη

Συμφωνία των Πρεσπών: Αυξημένα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εντολή για αυξημένα μέτρα προστασίας στη Βουλή, αλλά και στο κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών έχει δοθεί από τις Αρχές ασφαλείας ενόψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών την Πέμπτη.

Το τεταμένο κλίμα, αλλά και τα όσα σοβαρά έγιναν στο Σύνταγμα οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. να πάρει επιπλέον μέτρα καθώς υπάρχει φόβος για ακτιβιστικές ενέργειες.

Οι περιπολίες γύρω από το Κοινοβούλιο και το υπουργείο Εξωτερικών έχουν αυξηθεί, ενώ έχουν δοθεί εντολές για αυξημένη προσοχή των αστυνομικών σκοπών.

Το πρωί έγιναν και οι πρώτες συσκέψεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που θα πρέπει να εφαρμοστεί στις νέες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας. Το δεδομένο που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ. είναι το γεγονός ότι η Βουλή θα είναι ανοιχτή και η αστυνομία θα πρέπει να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο των βουλευτών.

Με δεδομένο μάλιστα ότι υπήρξε η επίσημη παραδοχή ότι κάποιοι ήθελαν την Κυριακή να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο, οι Αρχές σχεδιάζουν έναν αστυνομικό κλοιό με αυστηρούς ελέγχους στις εισόδους του κτηρίου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί εάν θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ζώνη κοντά στις πύλες που θα απαγορεύεται να περάσουν άλλα άτομα εκτός από αυτά που θα πρέπει να μπουν ή να βγουν από το Κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα, θα αυξηθούν οι περιπολίες γύρω από τα Εξάρχεια και αστυνομικοί θα πρέπει να εντοπίζουν την οποιαδήποτε εστία έντασης.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ