ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών
EUROKINISSI//ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διοργανωτές του χθεσινού συλλαλητηρίου κάλεσαν τον κόσμο και ιδιαίτερα τους μαθητές, να δώσουν το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος στις 12:00 το μεσημέρι, προκειμένου «να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή».

Να σημειωθεί πως η Βουλή συνεδριάζει αυτή την ώρα επί του θέματος και η ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας που επιτεύχθει με την πΓΔΜ είναι προγραμματισμένη για τις 14:30 το μεσημέρι.

Στη χθεσινή συγκέντρωση υπήρξαν επεισόδια έξω από τη Βουλή. Η ένταση ξεκίνησε όταν άγνωστος από το πλήθος πέταξε προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στα σκαλιά στο περιστύλιο της Βουλής μία κροτίδα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του συγκεντρωμένου πλήθους.

Λίγο αργότερα, έγινε ρίψη δακρυγόνων στα αριστερά της Βουλής, καθώς και φωτοβολίδων, δακρυγόνων και πετρών.

Η επέμβαση των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα τα επεισόδια να σταματήσουν προτού πάρουν μεγάλη έκταση, με το συγκεντρωμένο πλήθος εξαιτίας της χρήσης των χημικών να ναγκάζεται να υποχωρήσει προς την οδό Φιλελλήνων και να αδειάζει την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 110 προσαγωγές, ενώ έγιναν και 9 συλλήψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ