ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ο «Φοίβος» κλείνει δρόμους - Υδροστόβιλοι και ισχυρά φαινόμενα «χτυπούν» τη χώρα

Καιρός: Ο «Φοίβος» κλείνει δρόμους - Υδροστόβιλοι και ισχυρά φαινόμενα «χτυπούν» τη χώρα
EUROKINISSI

Σοβαρά προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου και στα λιμάνια της χώρας έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα.

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν αρχικά στην Αθήνα, όπου λόγω των ισχυρών καταιγίδων πολλοί δρόμοι μετατράπησαν σε ποτάμια.

Σε ποια λιμάνια είναι «δεμένα» τα πλοία

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου.

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Λιμένα Θάσου, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν το απόγευμα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ από αργά το βράδυ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Προβλήματα εντοπίζονται και στο οδικό δίκτυο της χώρας, με την αστυνομία να παρέχει αναλυτική λίστα με τους δρόμους που έχουν κλείσει, αλλά και τα σημεία που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δείτε ΕΔΩ σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και πού κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Θρίλερ με άνδρα που εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του στην Τανάγρα

Συναγερμός σήμανε νωρίς το μεσημέρι στην Πυροσβεστική, όταν ένας άνδρας εγκλωβίστηκε στο όχημά του, στην Τανάγρα Βοιωτίας, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Στο σημείο επιχείρησαν ένα όχημα της Πυροσβεστικής με τρεις άνδρες, οι οποίες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητό του.

Φθορές στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου

Φθορές στην πρόσοψη του κτηρίου του Δικαστικού Μεγάρου Πολυγύρου προκλήφθηκαν λόγω της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Πολυγύρου, Δημήτρης Ζαγγίλας, λόγω των πρόσφατων σφοδρών χιονοπτώσεων αλλά και των βροχοπτώσεων που συνεχίζονται και σήμερα, ξεκόλλησαν από εξωτερικό τοίχο τα κόκκινα διακοσμητικά τουβλάκια, με τα οποία ήταν διακοσμημένος και έπεσαν στο έδαφος.

«Συνεργεία του Δήμου έσπευσαν στο σημείο και πήραν μέτρα ασφαλείας, τοποθετώντας κώνους και κορδέλες, ώστε να αποτρέψουν την πρόσβαση σε περαστικούς. Ωστόσο, δεν υπήρχε σήμερα κόσμος στα δικαστήρια λόγω της απεργίας των δικηγόρων για το Μακεδονικό» σημείωσε. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ότι τα τούβλα έχουν συγκεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο και τη Δευτέρα, μετά από συνεννόηση με τους υπευθύνους του Δικαστικού Μεγάρου, οι υπηρεσίες του δήμου θα αποκαταστήσουν τις φθορές.

Συναγερμός στον Πηνείο - Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του

Σε ετοιμότητα βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, λόγω της ανόδου της στάθμης των νερών του Πηνειού και άλλων ποταμών, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που συνεχίζονται και σήμερα σε όλο το νομό Τρικάλων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έως τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα, αν και είμαστε, όπως σημειώνει, σε επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν σημειωθεί καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο λόγω των βροχοπτώσεων, όπου μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καθαρίζουν τους δρόμους απομακρύνοντας τους βράχους. Επίσης, χιονίζει στην περιοχή του Ασπροποτάμου και πάνω από τα 1.000 μέτρα.

Στο έλεος της κακοκαιρίας και ο Δήμος Ευρώτα

Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται στο οδικό δίκτυο του δήμου Ευρώτα, αναφέρει το flynews.gr. Σύμφωνα με μαρτυρία, ο Ευρώτας έχει φουσκώσει επικίνδυνα, ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις καλλιέργειες και την αγροτική παραγωγή.

Υδροστρόβιλος στη Ρόδο

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκαν από χθες, Πέμπτη, και τα Δωδεκάνησα. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Ρόδο, όπου σχηματίστηκε υδροστρόβιλος.

Κόκκινη ομίχλη: Το περίεργο φαινόμενο που «σκέπασε» τα Χανιά

Στα Χανιά, η σκόνη από την Αφρική και η ομίχλη έχουν δημιουργήσει ένα παράξενο τοπίο. Κόκκινη ομίχλη έχει «σκεπάσει» την πόλη, προσφέροντας μοναδικές εικόνες, αναφέρει το Flashnews.gr.

Σκόνη από την Αφρική έχει καλύψει και άλλες πόλεις της Κρήτης, όπως το Ηράκλειο.

Έρχονται χιόνια στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η κακοκαιρία στη χώρα θα συνεχιστεί και το Σάββατο, ενώ χιόνια ενδέχεται να πέσουν και στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά, το Σάββατο αναμένονται βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, και έως το βράδυ θα εξασθενήσουν. Πιθανότητα χιονόπτωσης υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή 27/01 βροχές αναμένονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση το Σάββατο και τις πρώτες ώρες της Κυριακής, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι που το Σάββατο στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, θα εξασθενήσουν την Κυριακή και δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ