ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Προφυλακιστέος ο 39χρονος που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων

Κέρκυρα: Προφυλακιστέος ο 39χρονος που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, ο 39χρονος Κερκυραίος που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων μέσω διαδικτύου, κρίθηκε προφυλακιστέος. 

Ο 39χρονος, δημόσιος υπάλληλος, πρώην αθλητής Εθνικής Ομάδας, είχε συλληφθεί την περασμένη Τρίτη, μετά από αξιοποίηση στοιχείων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Υπηρεσία I.C.E. (Immigration and Customs Enforcement).

Σύμφωνα με την έρευνα, ο 39χρονος φέρεται να συνομιλούσε με ανήλικη υπήκοο των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων και κατάφερε να της αποσπάσει πλήθος γυμνών φωτογραφιών και βίντεο, τα οποία στη συνέχεια απέστειλε σε συγγενικά της πρόσωπα.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε έρευνα στην οικία του 39χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στα ψηφιακά πειστήρια ανευρέθηκαν τα επίμαχα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης, καθώς και χιλιάδες αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ο 39χρονος εργαζόταν στο τμήμα Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και η συμμετοχή του σε Εθνική Ομάδα, φέρεται να του εξασφάλισε τη θέση στο ελληνικό Δημόσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ