Κατολίσθηση στην Ηλεία: Εκκενώθηκαν σπίτια στο δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων
Τρεις κοινότητες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κατολισθήσεων, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Διονύσης Μπαλιούκος, ο οποίος πρόσθεσε ότι αύριο αναμένεται κλιμάκιο του ΙΓΜΕ.
Ειδικότερα, όπως είπε ο δήμαρχος, «αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε έξι σπίτια στην κοινότητα Μύλοι, διότι αποκολλήθηκαν πέτρες, ενώ οι κάτοικοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ανδρίτσαινας».
Επίσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Διονύσης Μπαλιούκος, «προβλήματα από τις κατολισθήσεις καταγράφονται και στην κοινότητα Πλατιάνα».
Μάλιστα, όπως σημειώνει, «στη συγκεκριμένη περιοχή είχαν γίνει έργα μετά τις φωτιές του 2007, όμως οι κατολισθήσεις έγιναν σε σημείο όπου θεωρείτο ότι ήταν ασφαλές».
Ακόμη, αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στην κοινότητα Λυνίσταινα, αλλά σύμφωνα με τον δήμαρχο, «τα φαινόμενα κατολισθήσεων που έχουν εκδηλωθεί δεν είναι κοντά στα σπίτια».
Όμως, όπως προσθέτει, «φοβόμαστε τυχόν επέκταση των κατολισθήσεων προς την κατοικημένη περιοχή».
Σύμφωνα με το ilialive.gr, οι κάτοικοι δύο σπιτιών μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες θα «σαρώσει» τη χώρα
Ολλανδία: Ισχυρή έκρηξη στη Χάγη – Κατέρρευσε πολυκατοικία
Μέγας Αλέξανδρος: Λύθηκε το μυστήριο του θανάτου του; Ήταν ζωντανός έξι μέρες αφότου «πέθανε»
Μπορεί να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών;
Κηδεία Θέμου Αναστασιάδη: Έντονη συγκίνηση στο τελευταίο αντίο
SPONSORED
Όχι σε «προκρατήσεις» θέσεων και συνεργασίες με υπάρχοντα σχήματα, λένε στην ΕΛ.Α.Σ
08:09
Νέα θεωρία για το Στόουνχεντζ: Η κλιματική αλλαγή εξηγεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήριά του
08:08
Άλμα 3,5% για την τιμή του Brent μετά την επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
08:03
Ουκρανικό drone χτύπησε εν κινήσει τρένο στην Κριμαία - Ένας νεκρός
07:58