Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ τα περί τουρκικών περιπολιών στα Ίμια
Σκηνικό έντασης επιχειρούν να στήσουν στο Αιγαίο οι Τούρκοι, με τουρκικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για «περιπολίες των Ιμίων» από ισχυρές τουρκικές δυνάμεις για να «αποφευχθούν ελληνικές προκλήσεις» και το ελληνικό ΓΕΕΘΑ να διαψεύδει κατηγορηματικά όλες τις πληροφορίες που διακινούνται.
Το ΓΕΕΘΑ τονίζει ότι στην περιοχή επικρατεί η «συνήθης κατάσταση», δηλαδή τα ελληνικά πλοία είναι αγκυροβολημένα στα γύρω νησιά και αντιστοίχως υπάρχει τουρκική παρουσία στα λιμάνια της γειτονικής χώρας.
Η τουρκική εφημερίδα Sabah γράφει ότι στόχος των τουρκικών δυνάμεων είναι να μην επιτραπεί η κατάθεση στεφάνων από ελληνικής πλευράς, ενόψει της επετείου της Κρίσης των Ιμίων.
Η ίδια εφημερίδα ισχυριζόταν πως το απόγευμα της Δευτέρας εστάλησαν στα Ίμια τρία θωρηκτά πολεμικά πλοία και μια τουρκική ακταιωρός.
Ισχυρίζεται δε, πως «Έλληνες αξιωματούχοι που έρχονται να καταθέσουν ένα στεφάνι κάθε χρόνο φέτος δεν θα μπορέσουν να προσεγγίσουν το σημείο».

Το άρθρο συνοδεύεται από φωτογραφίες, η γνησιότητα των οποίων δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
Συνελήφθη 21χρονος για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ηλικιωμένου τον Ιούνιο του 2025
16:09
Νερό: Η αστείρευτη πηγή ενέργειας του ανθρώπου, χωρίς επεξεργασία, χωρίς αλλοίωση
16:07
Στη φυλακή ο Έλληνας σαμποτέρ γερμανικών πλοίων - Το δικαστικό συμβούλιο αποφασίζει την έκδοση του
16:05
Στην Κρήτη ο γάμος της Μαρίας Σάκκαρη και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη - Τι δήλωσε η τενίστρια (vid)
15:58