ΕΛΛΑΔΑ

Εφάπαξ στους κληρονόμους τα αναδρομικά των θανόντων αστυνομικών

Εφάπαξ στους κληρονόμους τα αναδρομικά των θανόντων αστυνομικών
EUROKINISSI

Τα αναδρομικά, που με νόμο ορίστηκε να πάρουν οι ένστολοι από την 1η Αυγούστου 2012 μέχρι την 31-12-2016, θα τα πάρουν και οι κληρονόμοι όσων αστυνομικών απεβίωσαν στο διάστημα αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την οικ.2/88411/ΔΕΠ κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες καταβολής του εφάπαξ χρηματικού ποσού και σε περίπτωση θανάτου στελέχους.

Οι κληρονόμοι θα λάβουν τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στο διάστημα που εργάζονταν οι άνθρωποι τους, από την 1η Αυγούστου 2012 μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι το χρηματικό ποσό που καταβάλλεται εφάπαξ, αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν με τις μισθολογικές διατάξεις που ίσχυαν την 31 Ιουλίου 2012 και των μηνιαίων αποδοχών που κατεβλήθησαν, από εκεί και μετά, με βάση το άρθρο 86 του μνημονιακού νόμου 4307/2014.

Στο πλαίσιο αυτό, από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. παρακαλούνται οι νόμιμοι κληρονόμοι των θανόντων στελεχών που βρίσκονταν στην ενέργεια για ολόκληρο ή μέρος του παραπάνω χρονικού διαστήματος, να απευθύνονται στις διευθύνσεις Αστυνομίας ή στα αστυνομικά τμήματα του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και την προβλεπόμενη διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ