ΕΛΛΑΔΑ

Για μία θέση στάθμευσης η «μάχη» Πακιστανών με Αφγανούς στο κέντρο της Αθήνας - Τι εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.

Για μία θέση στάθμευσης η «μάχη» Πακιστανών με Αφγανούς στο κέντρο της Αθήνας - Τι εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ασήμαντη αφορμή αλλά με βαθύτερα αίτια εντοπίζουν οι Αρχές ασφάλειας στην επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες που σημειώθηκε χτες, Πέμπτη, στο κέντρο της Αθήνας από δύο ομάδες αλλοδαπών Πακιστανών και Αφγανών.

Συμφώνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η αφορμή ήταν μια θέση στάθμευσης την οποία ήθελε να καταλάβει ένας Αφγανός και δεν του επέτρεπε ένας Πακιστανός. Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε δύο μέρες πριν.

Αφού προκλήθηκε έντονος διαπληκτισμός που έφτασε μέχρι τον τραυματισμό με μαχαίρι, ομάδα Πακιστανών πήγε στην οδό Μενάνδρου και επιτέθηκε σε Αφγανούς με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να χάσει τη ζωή του και άλλος ένας να τραυματιστεί.

Λίγη ώρα αργότερα και ως αντίποινα, ομάδα Αφγανών επιτέθηκε λίγα μέτρα πιο πάνω σε ομάδα Πακιστανών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις.

Και παρά το γεγονός ότι όλοι μιλούν για ασήμαντη αφορμή, οι Αρχές δεν αποκλείουν η πραγματική αιτία να ήταν το ποια ομάδα θα πάρει τα σκύπτρα στην περιοχή για το εμπόριο ναρκωτικών και τσιγάρων.

Αμέσως μετά τη γενικευμένη σύρραξη, οι Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν να προσάγουν πάνω από 25 άτομα, ενώ είναι πολύ κοντά και στον εντοπισμό του δράστη της ανθρωποκτονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ