Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο τουρκικό προξενείο
Η ομάδα με την ονομασία «Αντικρατιστές Μαχνοβίτες» ανέλαβε, με ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών, την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ στα ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.
Η ομάδα υποστηρίζει ότι η επίθεση ήταν μία απάντηση «ενάντια στην αστυνομοκρατία και την κρατική βία της εξουσίας», διευκρινίζοντας ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση που εκδηλώθηκε δύο μέρες νωρίτερα στο ίδιο μέρος από άλλους αναρχικούς.
Όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση, η επίθεση οργανώθηκε από περίπου 60 άτομα, που εκτόξευσαν 40 βόμβες μολότοφ, δυναμίτες και πέτρες, ενώ οι συντάκτες της ανακοίνωσης χρησιμοποιούν υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ.
Γλυφάδα: Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού έβαλε φωτιά σε σπίτι και όχημα πρώην συντρόφων του
10:22
Βουλή: Αναδείχθηκαν τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Τριαντόπουλο - Πότε θα οριστεί η δίκη
10:21
O Tραμπ ακύρωσε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Σαββατοκύριακου - Αλλάζει η στρατηγική
10:16
Metlen: Ολοκλήρωσε την αποπληρωμή ομολογιών 500 εκατ. ευρώ χωρίς την έκδοση νέων τίτλων
10:08