Χωρίς γιατρούς παραμένουν τα νησιά – Κίνητρα αναζητά το υπουργείο Υγείας
Και νέα κίνητρα ώστε να καλυφθούν οι θέσεις στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία της άγονης γραμμής και των νησιών αναζητά το υπουργείο Yγείας. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τα κενά σε ειδικευόμενους παραμένουν δημιουργώντας προβλήματα στην λειτουργία τους.
Σήμερα όσοι καλύψουν αυτές τις θέσεις λαμβάνουν επίδομα 400 ευρώ, προσαύξηση της προϋπηρεσίας, υποχρεωτική μετάθεση μετά από 5ετή θητεία σε δομή του ΕΣΥ, που είναι σε καθεστώς άγονου Α' κ.α.
Πλέον έγινε σαφές ότι απαιτούνται και επιπλέον κίνητρα για αυτό και συστήνεται ομάδα εργασίας για να καταθέσει τεκμηριωμένη εισήγηση. «Η ομάδα αυτή θα διευκολύνει τη θεσμοθέτηση ενός πλέγματος επιπλέον οικονομικών-επιστημονικών- βαθμολογικών κινήτρων προσέλκυσης γιατρών και θα συμβάλει στο αναγκαίο αίσθημα «υγειονομικής ασφάλειας» των τοπικών κοινωνιών στα δυσπρόσιτα, ορεινά και νησιωτικά μέρη» αναφέρει το υπουργείο Υγείας.
Music of My Soul: Nτοκιμαντέρ για τον θρυλικό αρχηγό των Allman Brothers, Γκρεγκ Άλμαν
14:25
Το ξεχωριστό έθιμο της Κοζάνης την Καθαρά Δευτέρα: Γέμισε με αερόστατα ο ουρανός - Τα πετούν αντί για χαρταετό (vid)
14:24
Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοολούχο ποτό αντί για βυσσινάδα σε επτάχρονο παιδί – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
14:20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Γιατί ο Τραμπ δεν κάνει πίσω για τους δασμούς και ποια τα ενναλακτικά «εργαλεία» του μετά το δικαστικό «μπλόκο»
14:17