Χταπόδι άρπαξε κορμοράνο και το μετάνιωσε πικρά
Την… παρέμβαση των περαστικών προκάλεσε μία αναπάντεχη «μάχη» στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου στην Καραθώνα Ναυπλίου.
Οι άνθρωποι που περνούσαν από το σημείο είδαν έναν κορμοράνο να παλεύει μέσα στο νερό, για να διαπιστώσουν γρήγορα πως το μεγάλο θαλασσοπούλι πάσχιζε να ξεφύγει από τα πλοκάμια ενός χταποδιού.
Όταν ο κορμοράνος έκανε βουτιά στο νερό για… γεύμα, το πελώριο μαλάκιο (βάρους 4 κιλών) τον άρπαξε, παγιδεύοντάς τον στα πλοκάμια του και προσπαθώντας να τον πνίξει.
Οι περαστικοί δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια, αποφάσισαν να παρέμβουν, δίνοντας το δικό τους τέλος στο έργο της φύσης: Μπήκαν στη θάλασσα και τραβώντας το πουλί, κατάφεραν να το αποσπάσουν από το ασφυκτικό κλοιό του χταποδιού.
Το μεγάλο θαλασσοπούλι, αν και αρχικά τρομαγμένο και αποκαμωμένο από τη μάχη επιβίωσης, κατάφερε να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να φύγει.
Αντιθέτως, το χταπόδι αναδείχτηκε ο μεγάλος χαμένος της αναμέτρησης, αφού από θύτης κατέληξε μεζές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κατέρρευσε σπίτι στο Γκάζι - Δύο αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν
Κλειστά όλα τα σχολεία σε Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία και Αρκαδία λόγω κακοκαιρίας
19:25
«Σύνθετο νομικά ζήτημα» η συμμετοχή της Αθήνας στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ
19:25
Καναδάς: Το σενάριο αμερικανικής εισβολής μελετά ο στρατός - Πώς θα απαντήσει η Οτάβα
19:17
Πιερρακάκης για Γροιλανδία: «Χρειάζεται ενότητα στην ΕΕ απέναντι στις γεωπολιτικές προκλήσεις»
19:12